sport

Heren trim

Laatst aangepast: 2017-02-14

 

 

 

 

 

Al zo'n 12 jaar geeft Cees van Dam iedere maandag training aan een groep mannen die 40+ zijn. Op dit moment zijn er zo'n 15 leden waarvan er altijd wel 12 aanwezig zijn. In het begin bestond deze groep uit een aantal mannen die alleen maar buiten wilde lopen, maar van lieverlee zijn er nieuwe leden bij gekomen en is de buitenloopgroep opgegaan in de trimgroep nieuwe stijl.

De trimgroep nieuwe stijl heeft als doel lekker te bewegen en aan de conditie te werken, zodat lichamelijke vaardigheden die je nodig hebt om lekker te kunnen blijven bewegen bij het ouder worden zo lang mogelijk intact worden gehouden. We proberen dit door allerlei vaardigheden te oefenen, uithoudingsvermogen op te bouwen en spierkracht te behouden.

Om dit uit te voeren, werken we een maandprogramma af wat bestaat uit een duurloop, interval trainingen uitgevoerd in spelvorm, coördinatietraining ook in spelvorm en spierkrachttraining met gewichten en gebruik van eigen lichaam.

Iedere week starten we met een spelvorm gevolgd door een korte of lange loop buiten. Afhankelijk van het weer blijven we buiten of gaan we naar binnen. We eindigden altijd met een partij voetbal waarin gelijkertijd vaardigheden getraind worden, denk daarbij aan oog-voet coördinatie, lopen en kijken combinatie met schieten, reactiesnelheid, en toch ook de wil om te winnen en niet op te geven.

Al een aantal jaren is de groep hecht en worden afspraken tot een minimum beperkt om toch vooral op maandag aanwezig te zijn. Dit is plezierig voor de groep, maar ook voor de trainer.

Ieder jaar kent dan nog 2 zeer ontspannende momenten, te weten de zomer- en winterafsluiting aan de bar van de sporthal. In de zomer worden daar de nodige haringen en wat alcoholische versnaperingen genuttigd. In de winter is het een warme bal met een glaasje.

Al met al is de trimgroep een enthousiaste club die zicht graag in het zweet werkt, van een grapje houdt, veel inzet toont, wil winnen, maar ook van de gezelligheid houdt.